KÖPA VALP AV MIG
______________________________________________________________

 

Av Dig som valpköpare förväntar jag mig ett stort engagemang i din valp, att du vill vara aktiv med din hund, gå kurser och kanske tävla eller ställa ut den och att du håller kontakten med mig för råd och stöd.

Då är det viktigt att:

 • Du har tid för din hund:
  Hunden är ett flockdjur och behöver ha sin flock runt sig för att trivas. I hundens ögon är det familjen som är flocken. Därför kan man inte lämna hunden ensam några längre stunder. Lagen säger att hunden inte ska lämnas ensam mer än 4-5 timmar. Måste du p g a arbete lämna din hund längre än så måste du se till att ordna hundvakt under dagarna, personligen tycker jag INTE att hunddagis är ett alternativ.
 • Du vill vara aktiv med din hund
  För att bli en trevlig hund behöver din hund mental stimulans. Det är viktigt att du går kurser med din valp och unghund. På kurserna kan du få tips om aktiviteter som du kan prova på. Golden är en intelligent hund som tycker om att lära sig det mesta.
  Eftersom golden retrievern är en apporterande fågelhund har den egenskaper med sig som gör det lämpligt att träna just apportering, men också spår och sök. Många tävlar lydnad och bruks med sina golden med mycket lyckade resultat.
  Förutom mental stimulans behöver en golden också mycket fysisk motion.
 • Du är beredd att ha kvar din hund hela hundens liv
  Valpen kräver stort engagemang under sina första veckor hos dig. Det är då, fram till 12 veckor, som du lägger mycket av de sociala grunderna för valpen. Under första året skapar du den hund du kommer att se som vuxen en dag. Valpen/unghunden kommer att komma in i olika utvecklingsperioder och behöver fostras med en trygg och stabil hand genom sina första två-tre år. Den kommer att testa dig och ditt ledarskap.
  Dyker det upp frågor och problem längs vägen är det viktigt att du hör av dig till mig, helst innan problemet vuxit sig stort. Självklart finns jag till hands med tips och råd. 
 • Du är noga med din valps fysiska utveckling:
  Under valpens uppväxt är det viktigt att du tänker på att följa de rekommendationer du får av mig när du hämtar din valp. Dyker det upp frågor är det viktigt att du kontaktar mig.
 • Du håller kontakten med mig:
  Jag följer upp mina valpar med valpträffar och kennelträffar. Jag finns alltid till hands för råd och stöd. Min facebookgrupp som endast är för mina valpköpare är ett forum där frågor lyfts och där man berättar om sin hunds aktiviteter m m.

  När det finns underlag och/ eller behov av det anordnar jag kurser. Jag hjälper till med trimning.
   

Välkommen och kontakta mig om Du är intresserad av en valp från mig, eller önskar mer information om min uppfödning och mina tankar kring mitt avelsarbete.

___________________________________________________________________

KERSTIN PERSSON

 Telefon: 070-643 63 44
poetrys[@]telia.com

___________________________________________________________________